maandag 04 november 2019

Nieuwbouw aan Futenlaan in Vinkeveen feestelijk van start

De bouw van 16 appartementen aan de Futenlaan in Vinkeveen is van start gegaan. Op maandag 4 november 2019 hebben wethouder Kroon, directeur-bestuurder Karin Verdooren van GroenWest en Ralf Dressel van Bébouw Midreth een symbolische handeling verricht om de start van de bouw te vieren.

De bouw is begonnen

Op maandag 4 november hebben wethouder Kroon, directeur-bestuurder van GroenWest Karin Verdooren en directeur van Bébouw Midreth Ralf Dressel in het bijzijn van de toekomstige bewoners en omwonenden een symbolische eerste paal geslagen om de start van de bouw van 16 appartementen aan de Futenlaan in Vinkeveen te vieren. Op 8 april 2019 hebben GroenWest en Bébouw Midreth de realisatieovereenkomst ondertekend voor deze woningen. ‘In het Utrechtse Groene Hart is de druk op de woningmarkt vrij groot. Met de komst van deze appartementen levert GroenWest in de gemeente De Ronde Venen een bijdrage aan de woningmarkt. Voor dit project hebben wij samen met Bébouw Midreth gezocht naar creatieve oplossingen om de woningen te bouwen’, aldus Karin Verdooren, directeur-bestuurder GroenWest.

 

Energiezuinig en gasloos

GroenWest en Bébouw Midreth, een Koninklijke VolkerWessels onderneming, ontwikkelen samen de sociale huurappartementen de Futenlaan in Vinkeveen. Alle 16 appartementen worden in één kleine woontoren ondergebracht en zijn levensloopbestendig, oftewel geschikt voor senioren en voor wie zorg aan huis nodig heeft. Het gebouw wordt drie woonlagen hoog en voorzien van een lift. Alle woningen liggen rond een portiek en kijken aan verschillende kanten uit over de omgeving. De. appartementen worden zeer energiezuinig en gasloos en wekken door onder andere de warmte-terug-win-ventilatie, luchtwarmtepomp en PV-panelen net zoveel energie op als nodig is voor de verwarming en ventilatie van de woningen

 

Innovatief concept

Het appartementengebouw wordt geheel opgebouwd uit prefab elementen, het Plus2appartementen concept. De hoogwaardige kant-en-klare bouwdelen zoals fundering, vloeren, gevels, dak en trap, maar ook badkamer, toilet, meterkast en installaties worden ‘plug&play’ op de bouwplaats gemonteerd. Hierdoor kunnen de duurzame appartementen in een kortere tijd worden gebouwd. 

Bij de ontwikkeling en realisatie van Plus2appartementen zijn meerdere VolkerWessels bedrijven betrokken: Aveco de Bondt, Homij Dec, MorgenWonen, De Mors, Primum, PlusWonen en Westo.

 

Circulair

Plus2appartementen maakt gebruik van biobased materialen met een lage milieubelasting, zoals spaanplaat met minder formaldehyde uitstoot. Het hout dat wordt toegepast, is afkomstig uit verantwoord beheerde bossen, FSC® hout (licentie FSC-C103534). De details van alle gebruikte materialen zijn vastgelegd in een materialenpaspoort (methodiek Madaster), zodat inzichtelijk is welke materialen zijn verwerkt en of materialen/componenten hergebruikt kunnen worden.

Terug naar overzicht