16 sociale huurappartementen Futenlaan Vinkeveen

Voor GroenWest realiseren we aan de Futenlaan in Vinkeveen een 3 laags appartementengebouw met lift. In de kleine woontoren worden 16 sociale huurappartementen ondergebracht.

De appartementen zijn levensloopbestendig en zeer energiezuinig en gasloos. Door onder andere de warmte-terug-win-ventilatie, luchtwarmtepomp en PV-panelen wekken de appartementen net zoveel energie op als nodig is voor de verwarming en ventilatie van de woningen. Alle woningen liggen rond een portiek en kijken aan verschillende kanten uit over de omgeving. Zo blijft het een compact gebouw met ruimte voor groen erom heen. De begane grond woningen hebben een tuin met een haag, de woningen op de verdiepingen hebben een ruim balkon. Op de begane grond komt naast de entree een bergingencomplex met ruimte voor scootmobielen.

Het appartementengebouw wordt geheel opgebouwd uit prefab elementen, het Plus2appartementen concept. De hoogwaardige kant-en-klare bouwdelen zoals fundering, vloeren, gevels, dak en trap, maar ook badkamer, toilet, meterkast en installaties worden ‘plug&play’ op de bouwplaats gemonteerd. Hierdoor kunnen de duurzame appartementen in een kortere tijd worden gebouwd.

De appartementen hebben een myCuby® badkamer. Alle aansluitingen voor de keuken zijn opgenomen in het badkamerelement. De keuken wordt tegen de badkamer aan geplaatst, zodat er alleen korte leidinglengtes nodig zijn. Op deze manier zijn alle keukenaansluitingen al fabrieksmatig voorzien. De keuken kan snel worden geplaatst en aangesloten.

Bij de ontwikkeling en realisatie van Plus2appartementen zijn meerdere VolkerWessels bedrijven betrokken: Aveco de Bondt, Homij Dec, MorgenWonen, De Mors, Primum, PlusWonen en Westo..

Start bouw
februari 2020

Oplevering
augustus 2020

Aantal woningen
16

Categorie
Sociale verhuur

Locatie
Vinkeveen, Utrecht

Impressies

futenlaan-2.jpg
futenlaan-1.jpg
futenlaan-3.jpg

Locatie

Test